Cultură organizațională

Scoala Gimnaziala “George Cosbuc” din Sighetu Marmatiei  functioneaza respectand prevederile Legii 84/1995, republicata cu modificarile si completarile ulterioare si Legea 196/1999 si este organizata pe principii nediscriminatorii, fara deosebire de nationalitate, sex, religie.

Cultura organizationala este caracterizata printr-un ethos profesional înalt. Valorile dominante sunt : calitate si profesionalism, comunicare, spirit de echipa, creativitate si realism, integritate, responsabilitate, implicare, toleranta, spiritul civic, cooperare, respect reciproc, atasamentul fata de elevi, respectul pentru profesie, libertate de exprimare, receptivitate la nou, entuziasm, dorinta de afirmare.  Se întâlnesc si cazuri de, competitie, rutina, conservatorism, automultumire.

Conducerea scolii a elaborat ‚Regulamentul de ordine interioara’ care cuprinde norme privind atât activitatea elevilor cât si a cadrelor didactice.

În ceea ce priveste climatul organizatiei scolare am putea spune ca este un climat deschis, caracterizat prin dinamism si grad înalt de angajare a membrilor institutiei scolare.  Este un climat stimulativ care ofera satisfactii, relatiile dintre cadrele didactice fiind deschise, colegiale, de respect si de sprijin reciproc.

Directorul este deschis si asculta sugestiile profesorilor, face aprecieri frecvente si sincere la adresa acestora, le respecta competenta, le ofera o larga autonomie, îi sprijina si evita un control strict birocratic.

Toate acestea se reflecta pozitiv în activitatea instructiv-educativa si în conduita cadrelor didactice.